Poselství křesťanských svátků – advent a vánoce

Datum | 15.12.2023

Projekt besedy ve školách na téma advent a vánoce využily téměř všechny třídy prvního stupně ZŠ v Ledči nad Sázavou. Tak měla lektorka Mgr. Jana Sklenářová před vánocemi  plno práce. Nejmladší děti  předškoláci a první ročníky poznávali vánoční příběh skrze symbol sluníčka, druhé až páté třídy putovaly za světlem. Na Gymnáziu se s vánočním biblickým příběhem seznámili studenti v primě a 1.B a na střední odborné škole první ročník strojařů a manažérů.   Nabídky vánoční besedy využila také paní vychovatelka ve školní družině ve škole v Kožlí a učitelé speciální základní školy.

Besedy byly velmi dobře přijaty jak samotnými učiteli tak i dětmi. Děti dobře spolupracovaly a zapojovaly se do programu. Vánoční besedy pokračovaly i po vánocích, tentokrát v děkanském kostele, kam přicházely děti z několika tříd ZŠ a MŠ a opět s paní lektorkou Sklenářovou si povídaly vánoční příběh přímo u betléma. Nechyběl ani zpěv koledy My tři králové jdeme k vám.

Tyto vánoční besedy nejsou jedinou nabídkou pro školy, projektů  je více. Na podzim to byl projekt Dušičky, sv. Martin, sv. Mikuláš, advent a vánoce, půst a velikonoce,  patroni našeho národa – sv. Václav, Vojtěch, Anežka, Cyril a Metoděj a pod. Samostatným projektem  jsou prohlídky kostela s výkladem, přizpůsobené  jednotlivým ročníkům ZŠ a Gymnázia.

Programy částečně připravili pracovníci katechetického centra královéhradeckého biskupství a je na jednotlivých lektorech, aby si program upravili  dle potřeb a vnímání „svých“ dětí.

J.S.

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print