Farní tábor Asterix a Obelix

Datum | 30.8.2023

První dny děti společně s Asterixem a Obelixem splnily 12 těžkých úkolů, aby porazily Caesara. Nebyly to však ledajaké úkoly, ale takové, které prověřovaly sílu Bohů. Děti porazily rychlého běžce Merinose, mistra světa v hodu šipkami Peršana Germese, dále mistra v zápasení Germána Cylindrika, musely projít doupětem bestie a snést nesnesitelný pohled Irise, také sníst všechno jídlo, které jim připravil kuchař Merekempix, nebo třeba projít domem, kde se zatmívá rozum a získat zde propustku číslo A38. Po takto náročných úkolech následoval zasloužený výlet do Jihlavského podzemí a aquaparku.
V průběhu dalších dnů se děti zapsaly na olympijské hry a pomohly tak Lovestorixovi vyhrát a získat srdce princezny Iriny. Ve středu večer se konal velkolepý ples na počest oznámení jejich svatby.
Následující den druid Panoramix nešťastně spadl ze stromu a v důsledku toho se rozhodl, že už nesmí být jediný, kdo zná recept na kouzelný lektvar. Děti tedy čekal další nelehký úkol, a to najít toho nejlepšího nástupce místo Panoramixe, kterému by se recept svěřil. Celý proces jim však narušoval zlý Sulfurix. I toho však děti hravě přemohly.
Během tábora jsme mezi sebe přivítali otce Dmytra, který nám připravil hezkou mši svatou, za což mu tímto moc děkujeme. Také jsme uspořádali „zábavné odpoledne“, kde si děti mohly vyzkoušet střelbu ze vzduchovky, vyrábění, pečení, batikování triček, airsoft, nebo si mohly nechat něco namalovat na obličej. V sobotu proběhlo závěrečné zhodnocení celého tábora, děti dostaly něco na památku i na zub a následoval odjezd domů.
Děkujeme všem zúčastněným dětem i jejich rodičům, sponzorům a ostatním za jakoukoliv pomoc, kterou nám poskytli. Moc si toho vážíme a už teď se těšíme na další akce! LE.FfA.ThA.
Více fotek z tábora naleznete zde: https://www.rajce.idnes.cz/…/tabor-2023-asterix-a-obelix

Sdíleno z facebooku

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print