Postní akce v ledečské farnosti

Datum | 6.5.2023

Pobožnost křížové cesty v Nezdíně
Pátou neděli postní jsme již tradičně vyrazili do Nezdína ke kapličce na Pobožnost křížové cesty. Tematicky byla zaměřena  za mír  na Ukrajině a ve světě. I když počasí moc nepřálo, sešlo se nás kolem dvaceti Společně s farníky ze Světlé n.S a Číhoště jsme tak mohli prosit Pána o pokoj, porozumění a mír, hodnoty tak důležité v našem životě.

Křížová cesta z Heroldova nábřeží k dolní bráně ledečského hradu
Křížová cesta vedla z Heroldova nábřeží k dolní bráně ledečského hradu. Venkovní výstavu obrazového cyklu 14 zastavení Křížové cesty, kterou netradičním způsobem ztvárnili žáci z 6. – 8. ročníku naší základní školy. Celý projekt vedla paní učitelka  Mgr. Alena Krupičková.
Výstava vznikla za velké spolupráce Střediska volného času Ledeč nad Sázavou, divadla Mimochodem a ledečské farnosti.
Poděkování patří paní Mgr. Janě Sklenářové za tematické konzultace, paní Renatě Lédlové za výtvarnou velikonoční challenge a Středisku volného času Ledeč nad Sázavou za finanční podporu.

Velikonoční jarmark
Ve středu 5. dubna odpoledne město uspořádalo na Husově náměstí velikonoční jarmark.  Účastnily se ho všechny školy, od mateřských až po Gymnázium, SVČ,  ZUŠ, Háta, Charita, a také  naše farnost.
Na několika panelech si  lidé mohli přečíst informace Proč slavíme velikonoce,  co je Svatý týden a jaký je jeho smysl, co je velikonoční triduum a jak dlouhé jsou velikonoce. Děti skládaly puzzle s velikonoční náboženskou tematikou, odkrývaly obrázky s velikonočními symboly. Pomocí symbolů a předmětů se mohly seznámit  s podstatou Zeleného čtvrtku, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle Zmrtvýchvstání.
Pro děti i dospělé byli připraveny letáčky s náboženskou velikonoční tematikou a perníčky, symbolicky ovečky.

J. S.

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print