Synodální proces ve farnosti

Datum | 8.1.2022

V listopadu byla zahájena synoda (z řec. σύνοδος, setkání), jejíž vyvrcholení  bude  v říjnu  2023. Synodální proces je rozdělený do několika úrovní – farní, diecézní, národní, celosvětový.
Do synodálního procesu se mohou zapojit všichni věřící, ale i lidé mimo církev.

Pokřtění věřící – vedeni Duchem svatým – mají skrze modlitbu a naslouchání všem lidem vyjádřit své názory a podněty vedoucí k rozvoji církve.

Cílem synody je vytvářet společenství uvnitř církve, uvědomit si vlastní spoluúčast na životě církve a své poslání na základě křtu. Jde o to hledat cestu, způsob jak oživit církev, jak předávat Boží slovo a učení církve dnešním lidem, povzbudit k dialogu.

Skupinky mají za úkol stát se prostorem, kde každý bez obav, ve svobodě, pravdě a lásce může vyjádřit svoji zkušenost s církví jako společenstvím na cestě.

Národní koordinátoři při ČBK připravili okruhy témat a navrhli průběh setkávání. Doporučují setkání v malých skupinkách (do 10 lidí).

Kdo máte zájem se do tohoto procesu více zapojit, přemýšlet, naslouchat, sdělit svůj názor, jste zváni na setkání. Ta začínají společnou modlitbou, četbou  bibl textu, chvílí ticha a pokračují diskuzí na dané téma.   Délka setkání přibližně 1 hodinu, dle diskuze  se může prodloužit.

Datum setkání je v ohláškách, na vývěsce a webových stránkách farnosti.  

Letáček s tématy a modlitbou jsou na stolku v kostele. Je možné také o těchto tématech společně diskutovat v rodině.

Farní koordinátorka  Mgr. Jana Sklenářová

Prosím, při setkání, respektujme hygienická nařízení !!!

Dokumenty ke stažení ze stránek bihk.cz

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print