Minitábor v Hněvkovicích

Datum | 16.9.2020

Na indiánské stezce, takové bylo téma již patnáctého minitábora (2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010),  v Hněvkovicích. Letošní minitábor byl převážně chlapecký, přijela pouze dvě děvčata, a oproti minulým rokům přijelo opravdu nejvíce mladších dětí. Přesto byli všichni skvělí, ve svých čtyřech letech samostatní a s nadšením plnili úkoly, které jim vždy přišel zadat Indián z „přátelského nedaleko žijícího kmene“.

Ve středu po příjezdu všech táborníků, jsme si zahráli několik seznamovacích her a po svačince přišel první úkol. Indiánský náčelník rozdělil děti do dvou týmů, které si měly vyrobit svůj znak a vymyslet jméno. Tak proti sobě stanuly Bílý orel a Rudý voko😊. Po výborném obědě si každý vyrobil táborové tričko. Týmy poté čekala pravá indiánská překážková dráha(„klus s koněm divokou prérií, sjezd divoké řeky, přechod visutého mostu“) Myslím, že každý z fotek pozná, že naše i dětská fantazie nezná hranic. Večer byl táborový oheň a opékání špekáčků a na závěr dne ještě všichni namalovali totem, darovaný náčelníkem, který mívali indiáni jako symbol svého kmene.

Druhý den jsme v táboře našli záhadně pouze polovinu mapy a tak se všichni táborníci, i s dvěma novými vedoucími, vydali hledat její zbytek. Čekala nás dlouhá cesta za poznáním svých sil, přírody a okolí. Během cesty byl čas na povídání, hry, stavění domečků v lese, ale také skvělé řízky, které nám tentokrát paní kuchařka dovezla na domluvené místo. Vše jsme zdolali a do tábora jsme došli s prvními kapkami z bouřkového mraku, který se k večeru rozpršel.

V pátek jsme si ozdobili svíčky barevnými voskovými pláty, s indiánským bojovníkem jsme se učili střílet z luku a každý si na památku navlékl náhrdelník z korálků na kůži.  Děti si pomocí hry také mohli zkusit, jak je často těžké naslouchat správnému hlasu Pána Ježíše, přes všechen hluk okolního světa.

Jako každý rok se na závěr vydali všichni společně na cestu za pokladem. S pokladem „sladkostmi“ a diplomem jsme se s dětmi rozloučili.

Věříme, že se všem na táboře líbilo a budou vzpomínat na hry a kamarády, které letos potkali. Těšíme se společně na příští minitábor!

vedoucí Tereza Veletová

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print