Poutní zájezd do Švýcarska a Itálie

Datum | 16.9.2022

Z Ledče n.S. se odjíždělo v neděli večer. Ráno jsme byli už ve Švýcarsku. V městě Teifencastelu jsme nasedli do expresu Bernina a průsmykem Albula se jelo až do S. Mořice. Na této trati je spousta vysutých mostů a tunelů a krajina je zde nádherná.
Tento den jsme ještě vyjeli zubačkou na horu Montas Muragl vysokou 2456 m. Odtud byl nádherný výhled na okolní velikány a na město Sv. Mořic. Poté se jelo průsmykem Majolapass směrem k Itálii. Místo našeho pobytu se nacházelo v blízkosti Milána a jmenovalo se San Vittore Olona.
Druhý den byl okruh Itálií se zajížďkou do Švýcarska. Nejprve se navštívilo město Stresa, které leží na břehu jezera Lago di Maggiore. Zde se lodí  přejelo na ostrov Isola Bela, kde jsme si prohlédli zámek a překrásné terasovité zahrady. Naše cesta pokračovala dál po pobřeží zmíněného jezera až do Švýcarského města Locarno.
Zde v poutním kostele Madonna del Sasso, kam nás opět vyvezla zubačka, byla první mše svatá. Poté jsme se přes Lugáno vrátil zpět do Itálie do místa našeho pobytu.
Třetí den ráno byla v místním kostele druhá mše svatá a pak se odjelo na celodenní výlet do Milána. Nejprve jsme navštívili interier Teatro Alla Scalla a lahůdkou byla prohlídka Milánského Dómu. Zde jsme vyjeli výtahem až na střechu této monumentální baziliky. Výhledy jsme zachytili fotoaparátem a potom  následovala prohlídka interiéru baziliky.
Čtvrtý den bylo na programu Švýcarské Lugáno. Zde se zubačkou opět vyjelo na horu Monte San Salvatore vysokou 912 m, která se nachází přímo nad městem Lugáno. Odtud byl nádherný výhled na celé město obklopené horami a jezery.
Potom se pokračovalo zpět do Itálie a naše cesta směřovala do horského terénu k mariánskému poutnímu místu Madonna della Corona. Tento kostel se nachází přímo ve skalách horského masívu. Zde jsme měli další mši svatou. Poté naše cesta pokračovala horským terénem až do poutního místa Pietralba. Zde bylo místa našeho druhého pobytu.
Pátý den ráno byla ve zdejším kostele poslední mše svatá a po té naše putování pokračovalo Egentálaským údolím k jezeru Karerse pod vrcholem Latemaru. Zde byla prohlídka a dál se pokračovalo k lanovce na horu Sas Pardoi, která je vysoká  3000 m, na kterou jme měli vyjet. Bohužel nás na poslední den zradilo počasí a tedy přes silný déšť a mraky se muselo od výjezdu na horu upustit. Odtud jsme zamířili do Brixenu, zde jsme si prohlédli místní baziliku a po krátké procházce centrem města jsme se vydali na cestu k domovu. Naše cesta směřovala přes Brennerský průsmyk a Rakousko k našim hranicím. Domů jsme dorazili v brzkých ranních hodinách.
Poutní zájezd splnil vše co měl, navštívili jsme spoustu krásných kostelů, viděli jsme nádherné hory a jezera a krásnou přírodu, za toto všechno patří velké poděkování panu doktoru Bártovi, který tento zájezd připravil a podílel se na jeho vedení. Všem účastníkům zájezdu se velice líbil a už teď se všichni těšíme na ten příští.

Za všechny účastníky Josef Kolář

 

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print

Jeden komentář k příspěvku “Poutní zájezd do Švýcarska a Itálie

  1. Admin

    Vážení návštěvníci našeho webu, kteří jste se osobně zúčastnili poutního zájezdu podělte se prosím formou zde vloženého komentáře o své zážitky a dojmy. Předem děkujeme!

Komentáře jsou uzavřeny.