Noc kostelů

Datum | 10.7.2020

V pátek 12. června, tedy o týden později, než byla původně plánována, se uskutečnila v hněvkovickém kostele svatého Bartoloměje Noc kostelů. Ten, kdo navštívil kostel, se mohl dozvědět v komentované prohlídce o historii kostela, jeho interiéru a mohl obdivovat především jeho výzdobu ojedinělými dochovanými freskami ze 13 století.

Ve dvou půlhodinových koncertech místního varhaníka Ing. Josefa Rajdla se mnozí zaposlouchali do skladeb mistrů vážné hudby Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadea Mozarta, Franze Schuberta a dalších.
Kdo chtěl, mohl si u deseti zastavení v kostele i kolem něj ověřit své vědomosti a vyluštit tajenku, která ukrývala, čemu je zasvěcen tento církevní rok. Všichni, kdo tajenku vyluštili, dostali malou odměnu.
Během celého večera si nejen děti, také pár dospělých, ozdobily svíčku vykrajovanými barevnými vosky. Byly tu k vidění opravdu zajímavé kousky i od tříletých dětí.

Noc kostelů jsme zakončili v přítmí a tichu kostela prosbami a díky našemu Pánu, proloženými zpěvy z Taizé. Děkuji všem, kteří Noc kostelů připravovali, účinkujícím i všem 39 návštěvníkům. Věřím, že příště, již nebudeme muset používat roušky, dezinfekce, o akci budeme vědět dříve a všichni, kdo letos nemohli přijít, přijdou.

Všem přeji hezké léto a hodně Božího požehnání. Tereza Veletová

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print