Poutní zájezd do Mariazell

Datum | 16.8.2014

V sobotu 16. srpna se uskutečnil poutní zájezd pořádaný naší farností do nejznámějšího poutního místa střední Evropy, Mariazell. V půl páté ráno jsme vyjeli od kostela v Ledči nad Sázavou a v půl jedenácté jsme byli u cíle naší poutě v městečku Mariazell, které se rozkládá v malebné krajině rakouské spolkové země Štýrsko. Po té, co jsme měli možnost seznámit se s městečkem, jsme se shromáždili v kapli baziliky Narození Panny Marie, kde je umístěna milostná soška Panny Marie ze třináctého století. Zde nás krajan P. Václav Steiner mile přivítal a pověděl nám o bohaté historií tohoto poutního místa. Pak následovala poutní mše svatá s prosbami za naše farní společenství a za naše rodiny.
Ve dvě hodiny jsme se vydali na zpáteční cestu, na které jsme ještě navštívili statutární město rakouské spolkové země Dolní Rakousko St. Pölten. Zde jsme si prohlédli barokní katedrálu Panny Marie a po malém občerstvení pokračovali zpět do ČR a do Ledče nad Sázavou, kde jsme asi v devět hodin večer naše putování zakončili.
Z této poutě jsme si, kromě spousty humorných zážitků z autobusu, přivezli především povzbuzení a požehnání pro naše rodiny a pro celé naše farní společenství. Bohu díky!

F.S.

Sdílet na sociálních sítích ...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print