Křesťanské a židovské vtipy

Křesťan, který se nedovede smát, ztrácí kus svého světla pro tento svět – Don Diego Goso 

🙂 Každý den zde najdete nové vtipy! 🙂


"To jsem měl z pekla štěstí." řekl kostelník, vyhrabávaje z trosek kazatelny pana faráře.

 

Mladší kněz, který při své činnosti využívá počítač, začíná mši svatou: Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Enter.

 

"Tak jaká byla zkouška?" "Velice nábožná." "Jak to, nábožná?" "No, profesor v černém, já v černém, profesor položil otázku, já se pokřižoval, za chvili jsem odpověděl a on se pokřižoval."

 

Novicky skládají řeholní sliby a na oslavě se sejde velké množství příbuzných. Mezi nimi jsou i dva židé. Zeptá se jich matka představená: "Pánové jsou příbuzní některé z nevěst Kristových?" Jeden z nich odpoví: "Ne, my jsme z ženichovy strany!"

 

Do Svaté země přijedou mladí manželé s maminkou manželky. Mamince se udělá špatně a druhý den zemře. Manželé se informují na to, jaké jsou podmínky převozu zesnulé zpět do vlasti. Úředník na jejich dotaz odpoví: " Pokud maminku pohřbíte zde, zaplatíte 500,-$. Převoz do vlasti by vás stál 2500,- $". Manžel je okamžitě pro převoz do vlasti. Na otázku úředníka proč zvolil tu dražší variantu odpoví: " Víte, já si myslím, že bude jistější, když tchýni převezeme domů. Před dvěma tisíci let tu pohřbili chlapa a on za tři dny vstal z hrobu ...

 

Farář ke kostelníkovi: "Tentokrát obejdeš věřící s kasičkou ještě před kázáním." "Ale pročpak, vždycky přece děláme sbírku až na závěr bohoslužby," diví se kostelník, "protože dnes budu kázat o spořivosti."

 

"Co jste říkala mému kázání?" ptá se farář jedné věřící. "Otče, bylo jako pokoj a milosrdenství Boží!" odpoví dáma. "Opravdu?" ptá se farář, příjemně překvapen. "Ano, jako nepochopitelný Boží pokoj a jako Boží milosrdenství, které nikdy nepomíjí..."

 

Hlášky dětí: "Bůh mne stvořil nedokonalého a smrtelného. Mohu být proto alespoň trochu naštvaný?"